Kwaliteit iPhone schermen

Bij CuraRepair bieden wij twee kwaliteitsniveau schermen aan en dat zijn OEM (Original Equipment Manufacturer) en de AAA kwaliteit schermen. Dit zijn schermen van de hoogst haalbare kwaliteit! Wij geven onze klanten altijd eerlijke en transparante informatie met betrekking tot de door ons aangeboden kwaliteit en een bijbehorende eerlijke prijs.

Er zijn vandaag de dag vele verschillende gradaties in schermen te verkrijgen voor de iPhone en vaak wordt er met termen als “compatible”, “huismerk”, “origineel”,  “AA, AAA A+, A”, “high copy”,  etc. gestrooid zonder dat er precies duidelijk is wat nu de daadwerkelijke kwaliteit van het scherm is.

In de huidige markt worden er veel schermen van slechte of matige kwaliteit aangeboden als zijnde OEM-kwaliteit of origineel en op deze manier wordt de consument misleid.

Voor de gemiddelde consument is het meestal niet te zien wat voor kwaliteit scherm er wordt aangeboden, maar meestal is dit een goedkoop scherm. Het grootste nadeel van een goedkoop scherm is dat u na verloop van tijd problemen krijgt met het scherm, de bezel (het frame waarmee het scherm in de iPhone gemonteerd wordt) laat los van het glas, verkleuringen in het scherm, het scherm werkt spontaan niet meer, de touch gevoeligheid van u scherm is niet meer zoals u dit gewend was etc.

Bovendien is het glas breekbaarder van deze schermen.

Hieronder een uitleg over de soorten scherm op de markt:

“Compatible”, “Huismerk”, “High Copy”
Dit zijn allemaal schermen met een erg lage inkoop prijs en waar dus ook een vele malen hogere marge op zit voor reparateurs, deze schermen worden in de volksmond dan ook wel “China Clone” schermen genoemd. Dit zijn in China nagemaakte schermen van vaak zeer slechte kwaliteit.

A, A+
Veel reparateurs repareren uw iPhone met A of A+ schermen. Dit zijn doorgaans schermen welke glas schade hebben gehad, maar waarvan de LCD niet beschadigd was. Deze schermen worden verzameld en vervolgens opgestuurd naar China om daar vervolgens gerepareerd te worden (refurbished). In dit proces worden de schermen verwarmd en wordt het glas (in stukjes) van het LCD gescheiden met een warme snijdraad. Nadat het LCD paneel grondig is schoongemaakt wordt er een nieuwe glasplaat ongelijmd, welke vervolgens in een verwarmde vacuüm kamer wordt geplaatst om de luchtbellen tussen LCD en glasplaat te verwijden. Dit proces wordt “bonderen” genoemd.  Tot slot wordt de bezel er weer aan vast gelijmd en kan het scherm weer gebruikt worden. De grootste nadelen hiervan zijn het gebruik van slechte en goedkope glasplaatjes welke sneller breken en beschadigen. Ook de lijm waarmee de bezel wordt gemonteerd is meestal niet van de beste kwaliteit en kan op den duur loslaten (vooral als de iPhone in de zon ligt en zo wordt verwarmd). Tot slot kan bonderen van het iPhone scherm de touch gevoeligheid van het scherm (nadelig) beïnvloeden. Deze schermen lijken uiteindelijk origineel, maar dit is dus niet het geval.

AA:
Dit zijn lager geprijsde, maar kwalitatief redelijk goede schermen. De prijs van deze kwaliteit iPhone schermen kan relatief laag gehouden worden door het gebruik van een goedkoper LCD display.
Deze schermen hebben een iets andere kleurweergave en warmte afgifte. Het verschil in kleurenweergave is alleen te zien wanneer u er een origineel of OEM scherm naast legt. Voor de niet heel veel eisende consument presteert dit scherm prima.

AAA:
Deze gradatie schermen zijn de iets duurdere variant van de refurbished en AA kwaliteit iPhone schermen. Bij deze kwaliteit schermen wordt gebruik gemaakt van een OEM LCD display, afgewerkt met onderdelen van derden. Deze onderdelen van derden omvatten de glasplaat, digitizer en flexkabels.

OEM:
De hoogst verkrijgbare kwaliteit iPhone schermen en daardoor ook de hoogste inkoopprijs van alle verschillende gradaties. Deze schermen zijn afkomstig van dezelfde toeleveranciers die ook de schermen aan Apple leveren of schermen welke exact volgens dezelfde specificaties geproduceerd en gemonteerd worden . Volgens Apple mogen deze OEM schermen niet “Origineel” genoemd worden, maar daar komt het in feite wel op neer. Wij noemen deze schermen op onze website “OEM”.

De reden waarom CuraRepair twee verschillende soorten schermreparaties aanbied (OEM en AAA kwaliteit) is om het voor iedereen betaalbaar te houden. De klant heeft zelf de keuze om voor het beste of het op een na beste scherm te kiezen, maar CuraRepair raad uiteraard beiden schermen aan.

Contact

CuraRepair
Fraeylemaborg 17
8219 BJ Lelystad

06-30364240
06-30364240
info@curarepair.nl

Openingstijden

Maandag 12:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 16:00 - 21:00
Donderdag 10:00 - 21:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 10:00 - 15:00
Zondag Gesloten

Meest voorkomende problemen bij iPhones

%

Scherm

%

Batterij

%

Dockconnector

%

Waterschade

Bent u benieuwd naar de kwaliteit schermen welke CuraRepair aanbied? klik dan hier.

Erg vriendelijk goed en snel geholpen, ontzettende goede kwaliteit.
m.c B.
m.c B.
Mijn zoon ging op de iPad staan waardoor deze een eigen wil kreeg. Ik ben eerst bij een andere winkel beland. Daar vertelde ze mij dat het scherm en de LCD vervangen moest worden, duur grapje. Ik heb daarna contact gehad met Mike. Deze heeft kosteloos mijn iPad onderzocht en kwam tot de conclusie dat alleen het scherm vervangen moest worden. Dit gedaan en de iPad werkt als nieuw.Bedankt Mike 👍🏼👍🏼
Grey Investments SL. I.
Grey Investments SL. I.
Mijn scherm van mijn iPhone 6S plus was gebarsten. Ik heb bij Mike een offerte aangevraagd voor het repareren van het scherm. Hij bood mij ook een refurbished iPhone 8 plus aan. Ik heb mijn 6S plus kunnen in ruilen en door wat bij te betalen heb ik een A kwaliteit 8plus voor terug gekregen. Super service!
Delano H.
Delano H.
Goede professionele service voor een leuke prijs. Zeker een aanrader!
Hans
Hans
Mijn scherm was gebarsten nadat hij van de bank gleed. Dit werd is zeer goed verholpen. Ze kwamen er ook achter dat er andere gebreken waren. Het geluid was slecht en microfoon werkte minder door de val. Bedankt voor de goede service. Ik kom graag bij jullie terug voor een reperatie aan mijn telefoon
karsten P.
karsten P.
Had mijn Iphone laten vallen, beeldscherm kapot. Kon dezelfde dag nog terecht en een paar uur later al gemaakt! Goede kwaliteit snelle service. En werd vriendelijk behandeld. Echt een aanrader!
Lisette van der E.
Lisette van der E.
Mijn iPhone had wat problemen met het geluid, waardoor ik ook niet meer kon bellen. Erg vervelend natuurlijk, want ik had hem nodig voor mijn werk. Gelukkig kon ik snel bij Curarepair terecht en was de telefoon snel weer gerepareerd! Top service!
Stan L.
Stan L.
Mijn iPhone ging niet meer aan en deed helemaal niets meer. Nadat Mike er naar gekeken had kwam hij erachter dat batterij defect was. Hij belde mij met de kosten voor het vervangen van de batterij. Ik hoefde alleen de kosten voor de reparatie te betalen en geen onderzoekskosten! Ik ben super blij want ik kon snel terecht!
Chanel van L.
Chanel van L.
Mijn iPhone was gevallen en deed niks meer. Meteen Cura Repair een berichtje gestuurd. Gelukkig kon het snel gerepareerd worden en ben ik nu weer blij met mijn nieuwe scherm. Super goede, professionele vriendelijke service en een leuke prijs. Echt een aanrader!!
Bodith L.
Bodith L.

Schadedekking met je eigen verzekering

iPhone kapot? Vaak wordt dit gedekt door je eigen inboedelverzekering. Hier heb je geen aparte toestelverzekering voor nodig. Niet zeker of je verzekerd bent? Neem contact op met CuraRepair!